DAVR XARAJATLARI TARKIBI VA ULARNING IQTISODIY TAVSIFI - Ortiqboyev Ismoiljon Tohirjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada davr xarajatlarining iqtisodiy mohiyati hamda ularning tarkibi yoritilgan. Davr xarajatlarining asosiy turlari - sotish xarajatlari, ma’muriy xarajatlar, boshqa operatsion hamda moliyaviy xarajatlar tarkibi ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, ularning moliyaviy natijalarni shakllantirishdagi o‘rni ko‘rib chiqilgan.