IJTIMOIY SOHA XARAJATLARINING SAMARADORLIGINI OSHIRISH MASALALARI - Iskandarov Isfandiyor; Hamidova Shahzoda Odiljanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ijtimoiy soha har bir davlatning barqaror rivojlanishida muhim o’rin tutadi va unga yo’naltirilgan xarajatlarning samaradorligi jamiyat farovonligini ta’minlashda hal qiluvchi ahamiyatga ega. Mazkur maqolada ijtimoiy soha xarajatlarining samaradorligini oshirishga to’sqinlik qiluvchi asosiy muammolar chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida xarajatlarni optimallashtirish, natijaga yo’naltirilgan byudjetlashtirish va monitoring mexanizmlarini takomillashtirish bo’yicha ilmiy asoslangan takliflar ilgari suriladi. Shuningdek, ijtimoiy xizmatlar sifatini yaxshilash va mavjud resurslardan oqilona foydalanish yo’llari ko’rib chiqiladi. Maqola ijtimoiy sohada moliyaviy boshqaruv samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar bilan yakunlanadi.