DAVLAT BUDJETI VA IJTIMOIY SOHA XARAJATLARINING IQTISODIY MAZMUNI - Iskandarov Isfandiyor; Hamidova Shahzoda Odiljanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Davlat budjeti mamlakat iqtisodiyotining barqaror rivojlanishini ta’minlovchi asosiy moliyaviy vosita hisoblanadi. Uning tarkibidagi ijtimoiy soha xarajatlari aholi turmush darajasini oshirish, ta’lim, sog’liqni saqlash va ijtimoiy himoya tizimlarini takomillashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu xarajatlarning iqtisodiy mazmunini chuqur tahlil qilish ularning samaradorligini oshirish va maqsadli yo’naltirish imkoniyatlarini ochib beradi. Maqola davlat budjeti va ijtimoiy soha xarajatlarining nazariy asoslari, amaliy ahamiyati hamda ularni optimallashtirish yo’nalishlarini o’rganishga bag’ishlangan.