HARAKATNI TASHKIL ETISHDA SVETOFOR VA TARTIBGA SOLUVCHINING ISHORALARI VA AHAMIYATI - Umarjanov Shoxboz Musurmon o‘g‘li; S.J.Zingirov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada yo‘l harakatini tashkil etishda svetoforlar va tartibga soluvchining ishoralarining o‘rni hamda ahamiyati yoritilgan. Maqolada svetofor signallari va tartibga soluvchi tomonidan beriladigan ishoralarning yo‘l harakati xavfsizligini ta’minlash, transport vositalari va piyodalar harakatini muvofiqlashtirishdagi roli tahlil qilingan. Maqolada harakat ishtirokchilarining svetofor va tartibga soluvchi ishoralariga rioya etish darajasi yo‘l-transport hodisalarining oldini olishdagi muhim omillardan biri ekanligi asoslab berilgan.