QISHLOQ XO‘JALIGINI RIVOJLANTIRISHDA MOLIYAVIY RESURSLARNING AHAMIYATI - Gulmatov Xurshidbek Nasimjon o’g’li; Ergashev Ilhomjon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada qishloq xo‘jaligini barqaror rivojlantirishda moliyaviy resurslarning tutgan o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Maqolada qishloq xo‘jaligi korxonalari faoliyatini moliyalashtirish manbalari, investitsiyalar, kredit mablag‘lari, davlat tomonidan ko‘rsatilayotgan moliyaviy qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari hamda ularning ishlab chiqarish samaradorligiga ta’siri tahlil qilingan. Maqolada agrar tarmoqda moliyaviy resurslardan oqilona foydalanish, innovatsion texnologiyalarni joriy etish va mahsulot ishlab chiqarish hajmini oshirishdagi o‘rni asoslab berilgan.