INVESTITSIYA TUSHUNCHASI, TURLARI VA IQTISODIY ROLI - Xudoynazarov Sardorbek Akmal o‘g‘li; Israilov Ziyoydin Abdurasulovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada investitsiya tushunchasi, uning asosiy turlari hamda iqtisodiy rivojlanishdagi roli yoritilgan. Maqolada investitsiyaning iqtisodiy mazmuni, ya’ni kapital qo‘yilmalar orqali ishlab chiqarish jarayonlarini kengaytirish, yangi ish o‘rinlarini yaratish va iqtisodiy o‘sishni ta’minlashdagi ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada investitsiyalarning to‘g‘ridan-to‘g‘ri va portfel turlari, davlat va xususiy investitsiyalar, ichki va tashqi investitsiyalar o‘rtasidagi farqlar hamda ularning iqtisodiyotga ta’siri ko‘rib chiqilgan.