XORIJIY MAMLAKATLARDA INVESTITSIYALARNI JALB QILISH TAJRIBASI - Xudoynazarov Sardorbek Akmal o‘g‘li; Israilov Ziyoydin Abdurasulovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada xorijiy mamlakatlarda investitsiyalarni jalb qilish tajribasi, ularni amalga oshirishning asosiy mexanizmlari hamda investitsiya muhitini shakllantirishga doir yondashuvlar yoritilgan. Maqolada rivojlangan va rivojlanayotgan davlatlar misolida xorijiy investitsiyalarni jalb etishda qo‘llaniladigan soliq imtiyozlari, erkin iqtisodiy zonalar, davlat-xususiy sheriklik mexanizmlari hamda huquqiy kafolatlar tahlil qilingan. Maqolada investitsiya siyosatini samarali tashkil etish orqali iqtisodiy o‘sishni tezlashtirish, yangi ish o‘rinlarini yaratish va texnologik rivojlanishni jadallashtirish masalalari ko‘rib chiqilgan.