AGROSANOAT KORXONALARINING MOLIYAVIY BARQARORLIGINI TA’MINLASHDA BANK TIZIMI - Qahhorjonov Abdulloxon Fayzullo o‘g‘li; Abdukarimov Bobir Gulmamatovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada agrosanoat korxonalarining moliyaviy barqarorligini ta’minlashda bank tizimining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Bank kreditlari, imtiyozli moliyalashtirish mexanizmlari, lizing xizmatlari hamda hisob- kitob operatsiyalarining agrosanoat korxonalari faoliyatini barqarorlashtirishdagi roli tahlil qilingan. Maqolada bank tizimi orqali korxonalarning aylanma mablag‘lari ta’minoti, investitsion loyihalarni moliyalashtirish va ishlab chiqarish samaradorligini oshirish masalalari ko‘rib chiqilgan.