RAQAMLI BANK XIZMATLARINING AGROSANOAT RIVOJIGA TA’SIRI - Qahhorjonov Abdulloxon Fayzullo o‘g‘li; Abdukarimov Bobir Gulmamatovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada raqamli bank xizmatlarining agrosanoat tarmog‘i rivojiga ta’siri, ularning iqtisodiy ahamiyati hamda amaliy qo‘llanilish yo‘nalishlari yoritilgan. Raqamli bank xizmatlari, jumladan onlayn kreditlash, mobil banking, elektron to‘lov tizimlari va masofaviy hisob-kitob operatsiyalarining agrosanoat korxonalari faoliyatini samarali tashkil etishdagi roli tahlil qilingan. Maqolada ushbu xizmatlarning moliyaviy resurslardan foydalanish imkoniyatlarini kengaytirishi, xarajatlarni kamaytirishi va ishlab chiqarish jarayonlarining uzluksizligini ta’minlashdagi ahamiyati asoslab berilgan.