O‘QUVCHILARNING MAKTABGA MOSLASHUVI - G‘ulomova Nodira Fozil qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarning maktabga moslashuv jarayonining psixologik xususiyatlari, unga ta’sir etuvchi omillar hamda moslashuv davrida uchraydigan qiyinchiliklar yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning maktab hayotiga muvaffaqiyatli moslashuvida ota-onalar, pedagoglar va maktab psixologining o‘rni tahlil qilingan.