OʻQUVCHILARDAGI AGRESSIVLIK VA TAJOVUZ HOLATLARINI OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Gulamova Shaxnoza Zaynitdinovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda uchraydigan agressivlik va tajovuzkorlik holatlarining psixologik sabablari, ularning namoyon bo‘lish shakllari hamda oldini olishning samarali usullari yoritilgan. Shuningdek, agressiv xulq-atvorning o‘quvchi shaxsining rivojlanishiga ta’siri va uni bartaraf etishda oila, maktab hamda psixologning hamkorligi masalalari tahlil qilingan.