OʻQUVCHILARNI ONGLI KASB TANLASHIDA MAKTAB PSIXOLOGINING OʻRNI - Bahriddinova Zarifa (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quvchilarning ongli kasb tanlashi jarayonida maktab psixologining o‘rni, kasbiy yo‘naltirish ishlarining samarali tashkil etilishi, individuallashtirilgan psixologik yordam usullarining ahamiyati va ta’siri keng yoritiladi. Maktabda o‘quvchilarning qiziqishlari, moyilliklari, qobiliyatlari hamda shaxs sifatida shakllanishida maktab psixologining vakolati, faoliyat mazmuni hamda zamonaviy hamkorlik ko‘nikmalari tahlil qilinadi.