SURUNKALI LAB YORIQLARINI MAHALLIY DAVOLASHNING KLINIK HOLATI - Xudayberganova.M.X (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Bugungi kunga qadar surunkali lab yoriqlarini tashxislash va davolashning ko’plab usullari, shu jumladan umumiy va mahalliy davolash sxemalari taqdim etilgan. Biroq, ushbu patologiya bilan og’rigan bemorlarning soni doimiy ravishda o’sib bormoqda, shuning uchun uni davolash uchun yangi dorilar va usullarni izlash muhim va asoslidir. Maqolada surunkali lab yoriqlarini lokal anestezik bilan blokirovka qilish va davolash rejimiga kollagen o’z ichiga olgan preparatni qo’llash bilan mahalliy davolashning klinik holati keltirilgan, bu yaxshi klinik natijani ko’rsatdi.