HARBIY XIZMATCHILARDA TISH RANGINING O‘ZGARISHI VA ZAMONAVIY OQARTIRISH USULLARI - Xudayberganova.M.X (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tezisda harbiy xizmat sharoitining tish qattiq to‘qimalariga ta’siri va natijada yuzaga keladigan diskoloratsiya muammosi tahlil qilingan. Tezisning dolzarbligi harbiy xizmatchilarda tish rangining o‘zgarishiga olib keluvchi o‘ziga xos etiologik omillar (taktik dori vositalari, stress, maxsus oziq-ovqat rasioni, chekish) keng tarqalganligi hamda ularni bartaraf etishda zamonaviy oqartirish texnologiyalarining klinik ahamiyati bilan belgilanadi.