O‘ZBEKISTONDA BUKMEKERLIK FAOLIYATIDA ISHTIROK ETISHI TAQIQLANGAN SHAXSLAR TOIFALARINING HUQUQIY MAQOMI - Olimov Ikromxon Rustam o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur tezisda O‘zbekiston Respublikasida internet tarmog‘idagi tavakkalchilikka asoslangan o‘yinlar, lotereya va bukmekerlik garovlarida ishtirok etishi taqiqlangan shaxslar toifalarining huquqiy maqomi tahlil qilinadi. Xususan, ijtimoiy himoyaga muhtoj qatlamlar, voyaga yetmaganlar hamda huquqni muhofaza qiluvchi organlar xodimlariga nisbatan joriy etilgan cheklovlarning maqsadi va ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, mazkur cheklovlarning xalqaro tajribadagi o‘xshash jihatlari va ularni qo‘llash bilan bog‘liq ayrim huquqiy masalalar ko‘rib chiqiladi.