IQTISODIY O‘SISHNING MATEMATIK MODELLARI: SOLOW, HARROD-DOMAR, ROMER - Ashurov Bakhtiyor Iskandarovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada iqtisodiy o‘sishning asosiy matematik modellari — Harrod-Domar, Solow va Romer modellari tizimli ravishda tahlil qilinadi. Modellarning matematik tuzilishi, farazlari, muvozanat holatlari va barqarorlik shartlari batafsil yoritilgan. Ekzogen va endogen o‘sish modellari taqqoslanadi. O‘zbekiston iqtisodiyoti ma’lumotlari asosida Solow modeli parametrlari baholangan, Romer modeli asosida texnologik taraqqiyotning YaIM o‘sishiga ta’siri tahlil qilingan. Maqola ilmiy tadqiqotchilar, iqtisodchilar va davlat siyosati ishlab chiqaruvchilari uchun mo‘ljallangan.