STATISTIK TAHLIL ASOSIDA AHOLI DAROMADI VA ISHLAB CHIQARISH O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIKNI O‘RGANISH - Ashurov Bakhtiyor Iskandarovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada aholi daromadi va ishlab chiqarish o‘rtasidagi bog‘liqlikni statistik tahlil qilishning nazariy va amaliy asoslari tizimli ravishda yoritilgan. Tasviriy statistika, korrelyatsiya tahlili, regressiya tahlili, vaqtli qatorlar tahlili, panel ma’lumotlar tahlili va indeks usullari batafsil tahlil qilingan. O‘zbekiston iqtisodiyoti ma’lumotlari asosida aholi daromadi (jon boshiga o‘rtacha daromad, uy xo‘jaliklari daromadi, nominal va real daromadlar) va ishlab chiqarish ko‘rsatkichlari (YaIM, sanoat mahsuloti, qishloq xo‘jaligi, xizmatlar) o‘rtasidagi bog‘liqlik empirik baholangan. Maqola ilmiy tadqiqotchilar, iqtisodchilar va davlat siyosati ishlab chiqaruvchilari uchun mo‘ljallangan.