IQTISODIYOTDA MATEMATIK MODELLASHTIRISH - B.I.Ashurov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotation: Ushbu maqola iqtisodiyotda matematik modellashtirishning ahamiyati va qo’llanilishi haqida ma’lumot beradi. Matematik modellar yordamida iqtisodiy jarayonlarni tahlil qilish va prognozlash imkoniyatlari ko’rib chiqiladi.