KVANT HISOBLASH VA KVANT ALGARITMLAR MATEMATIKASI - Mamaraimova Shahzoda (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotation: Ushbu maqola kvant hisoblash va kvant algaritmlarining matematikasini o’rganadi. Kvant texnologiyalari va ularning matematik asoslari haqida muhim ma’lumotlar taqdim etiladi, shuningdek, kvant hisoblashning amaliy qo’llanilishlari ko’rib chiqiladi.