MATEMATIK MODELLASHTIRISHNING IQTISODIY QARORLARDAGI ROLI - Ashurov Bakhtiyor Iskandarovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada matematik modellashtirishning iqtisodiy qarorlar qabul qilish jarayonidagi o‘rni, iqtisodiy modellar turlari, ularning amaliy qo‘llanilishi hamda zamonaviy iqtisodiyotdagi ahamiyati tahlil qilingan. Optimallashtirish, prognozlash, risklarni baholash va investitsion qarorlarni qabul qilishda matematik modellashtirishning afzalliklari yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston iqtisodiyoti misolida matematik modellashtirishning amaliy ahamiyati ko‘rib chiqilgan.