TALAB VA TAKLIF FUNKSIYALARINING MATEMATIK TAHLILI - Ashurov Bakhtiyor Iskandarovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: mazkur maqolada talab va taklif funksiyalarining iqtisodiy mazmuni hamda ularning matematik ifodalanishi tahlil qilinadi. Talab va taklifning narx bilan bog‘liqligi, funksional ko‘rinishlari, muvozanat nuqtasini aniqlash usullari hamda elastiklik ko‘rsatkichlari matematik yondashuv asosida o‘rganiladi. Shuningdek, talab va taklif funksiyalarining grafik tahlili, ularning iqtisodiy qarorlar qabul qilishdagi ahamiyati va amaliy qo‘llanilishi yoritiladi.