KRIPTOVALYUTA VA ELEKTRON TO’LOV TIZIMLARINING MILLIY IQTISODIYOTGA TA’SIRINI MATEMATIK OPTIMALLASHTIRISH USULLARI ORQALI BAHOLASH - Ashurov Bakhtiyor Iskandarovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotation: Ushbu maqola kriptovalyuta va elektron to‘lov tizimlarining milliy iqtisodiyotga ta’sirini matematik optimallashtirish usullari yordamida baholashni maqsad qilgan. Ushbu tadqiqot orqali iqtisodiy o‘sish, inflyatsiya va moliyaviy barqarorlik o‘rtasidagi bog‘lanishlar tahlil qilinadi.