YASHIL IQTISODIYOT VA IQLIM RISKLARINI MATEMATIK MODELLASHTIRISH - Ashurov Bakhtiyor Iskandarovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotation: Yashil iqtisodiyot va iqlim risklarini matematik modellashtirish, iqtisodiy faoliyatlar va atrof-muhit o’rtasidagi muvozanatni saqlashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada, iqlim o’zgarishlari ta’sirini baholash va yashil iqtisodiyotning rivojlanishiga yordam beradigan matematik modellar ko’rib chiqiladi.