EHTIMOLLAR NAZARIYASI ASOSLARI VA ULARNING TAHLILIMAVZULAR: EHTIMOLLARNI QO’SHISH VA KO’PAYTIRISH TEOREMALARI, ERKLI SINOVLAR KETMA-KETLIGI, BERNULLI SXEMASI, LIMIT TEOREMALARI. - B.I.ASHUROV (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola ehtimollar nazariyasining asosiy tushunchalari va tamoyillarini chuqur tahlil qilishga bag’ishlangan. Unda ehtimollarni qo’shish va ko’paytirish teoremalari, erkli sinovlar ketma-ketligi hamda Bernulli sxemasi kabi muhim mavzular batafsil yoritilgan. Shuningdek, tasodifiy jarayonlarning uzoq muddatli xususiyatlarini tushunish uchun fundamental ahamiyatga ega bo’lgan limit teoremalari, jumladan, markaziy limit teorema atroflicha ko’rib chiqiladi. Maqola turli ilmiy va muhandislik sohalaridagi talabalar va tadqiqotchilar uchun mustahkam nazariy asos va analitik vositalarni taqdim etishni maqsad qilgan.