RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA KICHIK VA O’RTA BIZNESNI BOSHQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO’LLARI - XAJIYEVA SEVINCH MARDONBEKOVNA (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida kichik va o’rta biznesni boshqarish samaradorligini oshirishning zamonaviy usullari va mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli texnologiyalarning menejment jarayonlariga ta’siri, axborot tizimlari yordamida boshqaruv qarorlarini qabul qilishning samarali modellari, shuningdek, raqobatbardoshlikni oshirishda innovatsion yondashuvlarning roli ko’rib chiqiladi. Maqolada kichik va o’rta biznes korxonalarida raqamli transformatsiya jarayonlarini joriy etishning amaliy natijalari ilmiy jihatdan asoslab beriladi.