BADIIY ADABIYOTNING TARBIYAVIY AHAMIYATI - DAVLATOVA SHOIRA NISHANOVNA (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada badiiy adabiyotning inson tarbiyasidagi o‘rni, yosh avlod ma’naviyati va axloqiy fazilatlarini shakllantirishdagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Badiiy asarlarning shaxs kamolotiga ta’siri, milliy va umuminsoniy qadriyatlarni singdirishdagi roli, kitobxonlik madaniyatini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, badiiy adabiyot vositasida vatanparvarlik, insonparvarlik, mehnatsevarlik va ma’naviy barkamollik kabi fazilatlarni shakllantirish masalalari ko‘rib chiqiladi.