BUYUK ALLOMALAR MEROSIDA DINIY-MA’RIFIY QARASHLAR - HOMIDOVA GULBAXOR ABDURAXMONOVNA (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada Markaziy Osiyo va islom sivilizatsiyasi tarixida yetishib chiqqan buyuk allomalar — Imom Buxoriy, Imom Termiziy, Abu Nasr Forobiy, Abu Rayhon Beruniy, Abu Ali ibn Sino va Mahmud az-Zamaxshariylarning diniy-ma’rifiy qarashlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda ularning ilm-fan, din, axloq va ma’naviyat haqidagi g‘oyalari, inson kamoloti va jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni yoritiladi. Maqolada diniy va dunyoviy bilimlar uyg‘unligi hamda allomalar merosining bugungi yoshlar tarbiyasidagi ahamiyati asoslab beriladi.