RAQAMLI DAVRDA MAKTAB O‘QUVCHILARI TAFAKKURI O‘ZGARISHINING PSIXOLOGIK OMILLARI - Mamaradjabova Bog‘zoda Abdilxakimovna; Berdiyeva Sabohat Rahimovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada raqamli davr sharoitida maktab o‘quvchilari tafakkurining o‘zgarishiga ta’sir etuvchi psixologik omillar tahlil qilingan. Yuzaki tafakkurning shakllanishi, kognitiv yuklamaning ortishi, diqqat va xotira jarayonlarining susayishi, motivatsion inqiroz hamda emotsional-ijtimoiy intellektdagi o‘zgarishlar nazariy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, raqamli muhitning o‘quvchi shaxsiy rivojlanishiga ta’siri, shaxslararo munosabatlar va ta’lim jarayonidagi moslashuv muammolari ilmiy asosda tahlil qilingan. Maqolada maktab psixologi faoliyatining ahamiyati, psixoprofilaktik va psixokorreksion yondashuvlar hamda raqamli gigiyena ko‘nikmalarini shakllantirish zaruriyati ta’kidlanadi.