MATEMATIKA FANINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING AHAMIYATI - Qodirova Mahliyo Baxtiyorovna; Tog'ayeva Zamira Aliyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada matematika fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati yoritilgan. Ta’lim jarayonida interfaol metodlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari va innovatsion yondashuvlarning o‘quvchilar bilimini oshirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, matematika darslarida zamonaviy metodlarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, mantiqiy tafakkuri hamda ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish masalalari bayon etilgan.