TALIM JARAYONIDA NOVERBAL VOSITALARNI INTEGRATSIYA QILISH NAZARIYASI - Allanazarova Feruza Karimberdievna; Xojanazarova Guljan Bahadirovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Rezyume: Ushbu maqolada ta’lim jarayonida noverbal vositalarni integratsiya qilish nazariyasi ham tahlil qilindi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatdiki, verbal va noverbal elementlarni uyg‘unlashtirish o‘quvchilarning axborotni tushunish darajasini oshiradi, interaktiv faoliyatni rivojlantiradi va pedagogik maqsadlarga erishishda muhim vosita hisoblanadi. Noverbal vositalarni dars jarayoniga samarali integratsiya qilish uchun o‘qituvchi ko‘z bilan muloqot, imo-ishora, pantomima va proxemik elementlarni maqsadli va tizimli tarzda qo‘llashi lozim.