SUN’IY INTELLEKT VOSITALARIDAN FOYDALANISHNING TALABALAR O‘QUV MOTIVATSIYASI VA MUSTAQIL TA’LIMIGA TA’SIRI - Baxtiyorov Rafail Marsovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sun’iy intellekt vositalarining oliy ta’lim muassasalari talabalarining o‘quv motivatsiyasi hamda mustaqil ta’lim faoliyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Ta’lim jarayoniga ChatGPT, Gemini, Copilot kabi sun’iy intellekt texnologiyalarining kirib kelishi natijasida talabalar bilim olishining yangi shakllari yuzaga kelmoqda. Tadqiqotda sun’iy intellekt vositalarining o‘quv motivatsiyasini oshirish, mustaqil ta’lim ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ijobiy jihatlari hamda ulardan haddan tashqari foydalanish oqibatida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan salbiy holatlar yoritilgan.