KO’CHMAS MULK OBYEKTLARINI BAHOLASHDA SIYOSIY-HUQUQIY OMILLARNING TA’SIRINI ANIQLASH - Abduvaliyev Zafar Maxmudovich; Shermatov Dilshod Akbar o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotasiiya: Mazkur maqolada ko‘chmas mulk obyektlarini baholash jarayonida siyosiy-huquqiy omillarning ahamiyati va ularning mulk qiymatiga ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqotda O’zbekiston Respublikasida so’nggi yillarda amalga oshirilgan qonunchilik islohotlari, yer va mulk munosabatlarini tartibga soluvchi normativ-huquqiy hujjatlar hamda davlat siyosatining ko’chmas mulk bozori rivojlanishiga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, siyosiy barqarorlik, investitsion muhit va huquqiy kafolatlarning ko’chmas mulk qiymatini shakllantirishdagi o’rni yoritilgan.