O’ZBEKISTONDA IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALAR UCHUN YARATILGAN TA’LIM TIZIMINING IJTIMOIY AHAMIYATI - Mardonova Mashxura (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Inklyuziv ta’lim - jismoniy aqliy nutqiy ruhiy rivojlanishdan ortda qolgan bolalarning alohida ta’lim ehtiyojlari va individual imkoniyatlarni hisobga olgan holda barcha bilan teng sharoitda ta’lim olish imkoniyatini beradigan ta’lim shakli . Bu ta’limning afzalligi shundan iboratki inklyuziv ta’limga jalb etish orqali alohida ta’lim ehtiyojlari bo’lgan bolalar umumiy ta’lim muassasasida tengqurlari bilan birgalikda ta’lim olish imkoniyatiga ega ega bo’ladi.