UDK 338.48 BUXORO VILOYATIDA TURISTIK OQIM MAVSUMIY TEBRANISHLARINI YUMSHATISHNING TASHKILIY-IQTISODIY MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Jo‘rayev Behzod Ravshanovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada Buxoro viloyati turizmida turistik oqimning mavsumiy tebranishlari muammosi tahlil qilingan. Mavsumiylik darajasini o’lchash usullari (mavsumiylik indeksi va koeffitsiyenti), tebranishlarni yuzaga keltiruvchi tabiiy-iqlimiy hamda tashkiliy omillar o’rganilgan. Tadqiqot natijasida turistik oqim mavsumiy tebranishlarini yumshatishga qaratilgan tashkiliy-iqtisodiy mexanizmlar majmui – turmahsulotni diversifikatsiyalash, moslashuvchan narx siyosati, infratuzilmani rivojlantirish va davlat qo’llab-quvvatlash chora-tadbirlari taklif etilgan.