HUDUDLAR IQTISODIYOTINI RIVOJLANTIRISH STRATEGIYASINI SHAKLLANTIRISH (TUMANLAR MISOLIDA) - Ismatillayeva Mijgona Rashitovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada hududlar, xususan tuman miqyosidagi ma’muriy-hududiy birliklar iqtisodiyotini rivojlantirish strategiyasini shakllantirishning nazariy-uslubiy asoslari yoritilgan. Tuman iqtisodiyotini boshqarishning zamonaviy yondashuvlari, strategik rejalashtirish bosqichlari hamda hududning ichki imkoniyatlari va tashqi omillarini baholash usullari tahlil qilingan. SWOT-tahlil, klasterli yondashuv va investitsiya muhitini yaxshilash asosida tuman iqtisodiyotini barqaror rivojlantirishga doir ilmiy- amaliy takliflar ishlab chiqilgan.