TURMAHSULOTNI DIVERSIFIKATSIYALASH VA TADBIR TURIZMI – BUXORO VILOYATIDA TURISTIK OQIM MAVSUMIYLIGINI YUMSHATISH OMILI SIFATIDA - Jo‘rayev Behzod Ravshanovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada Buxoro viloyatida turistik oqimning mavsumiy tebranishlarini yumshatishda turmahsulotni diversifikatsiyalash va tadbir (event) hamda ishbilarmonlik (MICE) turizmining roli o’rganilgan. Nofaol mavsumga mo’ljallangan turmahsulot turlari tasniflangan, yillik tadbirlar kalendarini shakllantirish yondashuvi asoslangan. Tadqiqot natijasida diversifikatsiya, raqamli marketing va moslashuvchan narx siyosatini uyg’unlashtiruvchi tashkiliy-iqtisodiy mexanizm taklif etilgan.