NEMIS TILI DARSLARIDA “FLIPPED CLASSROOM” METODINING SAMARADORLIGI - Hasanova Gulnoraxon Dilshodbek qizi. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada chet (nemis) tilini o‘qitish jarayonida “Flipped Classroom” (teskari sinf) metodining nazariy asoslari va pedagogik samaradorligi tahlil qilinadi. Metodning konstruktivizm, Bloom taksonomiyasi hamda kognitiv yuk nazariyasiga tayanuvchi konseptual negizlari, uni dars jarayoniga bosqichma-bosqich integratsiya qilish modeli va samaradorlikni ta’minlovchi omillar ko‘rib chiqiladi. Tahlil natijalari teskari sinf modeli auditoriya vaqtini faol kommunikativ faoliyatga yo‘naltirish orqali o‘quvchilarning tinglab tushunish, gapirish va grammatik kompetensiyalarini rivojlantirishda yuqori natija berishini ko‘rsatadi. Maqola yakunida nemis tili o‘qituvchilari uchun metoddan foydalanishga doir amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.