ADABIY TIL USLUBLARI.USLUB HAQIDA MA’LUMOT.USLUB TURLARI - Uraimova Durdona Dilshodjon qizi; Usmonova Xurshida Aybekovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada adabiy til uslublari va uslub tushunchasi zamonaviy tilshunoslikning nazariy qarashlari asosida ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Uslubning til tizimidagi o‘rni, kommunikativ, funksional hamda ekspressiv xususiyatlari yoritilgan. Maqolada so‘zlashuv, ilmiy, rasmiy-idoraviy, publitsistik va badiiy uslublarning o‘ziga xos lingvistik belgilari, qo‘llanish doirasi hamda vazifalari ilmiy manbalar asosida tahlil etilgan. Uslubshunoslikka oid ilmiy yondashuvlar tahlil qilinib, funksional uslublarning jamiyat hayotidagi o‘rni va nutq madaniyatini shakllantirishdagi ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijasida adabiy til uslublari tilning kommunikativ imkoniyatlarini kengaytiruvchi, axborotni aniq va ta’sirchan yetkazishga xizmat qiluvchi muhim lingvistik hodisa ekanligi ilmiy asoslangan.