O’ZBEK TILINING JAHON SAHNASIDAGI O’RNI VA ISTIQBOLLARI - Usmonova Xurshida Aybekovna; Madrahimova Gulsoraxon Raxmatjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.Ushbu maqolada O’zbek tilini jahon sahnasida keng targ’ib qilish va xalqaro nufuzini oshirish istiqbollari ko’rib chiqiladi. Maqsad — O’zbek tilining dunyodagi o’rnini aniqlash va uning rivojlanish yo’nalishlarini belgilashdir. Tadqiqot usullari sifatida statistik tahlil va ekspert fikrlari qo’llanilgan. Natijalar shuni ko’rsatadiki, O’zbek tili o’zining boy madaniyati va tarixiy merosi bilan xalqaro maydonda o’z o’rnini mustahkamlash imkoniyatiga ega.