VETERINARIYA SOHASINING KECHA VA BUGUNI (TARIXI, RIVOJLANISHI VA ZAMONAVIY TENDENSIYALAR) - Xo‘jaxonova Moxinur Farxodjon qizi; Abbosov Umidjon Maxmudjonovich; Eshmatov G‘ayrat Xurram o‘g‘li; Xo‘jaxonov Shoxruxon Idrisxo‘ja o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqola veterinariya sohasining tarixiy rivojlanishi va zamonaviy tendensiyalarini yoritadi. Qadimgi davrdan XXI asrgacha bo‘lgan evolyutsiya, ilmiy asoslar, laboratoriya diagnostikasi va texnologik yutuqlar tahlil qilinadi. Bugungi kunda veterinariya “One Health” konsepsiyasi doirasida hayvon, inson va atrof-muhit sog‘lig‘i bilan uzviy bog‘liq tizim sifatida rivojlanmoqda. Shuningdek, sohaning ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati va oziq-ovqat xavfsizligidagi roli ham ko‘rsatildi.