KUTUBXONALARNI KITOB BILAN TA’MINLASH - Xasanbayeva Shoira Baxtibayevana (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya “Kutubxonalarni kitob bilan ta’minlash” maqolasida kutubxona fondlarini shakllantirish va boyitishning asosiy usullari hamda manbalari yoritilgan. Unda kutubxonalarni kitob va boshqa axborot resurslari bilan ta’minlash tizimi, kutubxona kollektorlari, kitob do‘konlari, nashriyotlar va aloqa bo‘limlarining o‘rni batafsil bayon etilgan. Shuningdek, fondni to‘ldirishning sotib olish, obuna bo‘lish, majburiy nusxa olish, kitob ayirboshlash va reproduksiya kabi usullari tahlil qilingan. Maqolada kutubxona fondlarini sifatli va mazmunan boyitish, kitobxonlarning axborotga bo‘lgan ehtiyojini qondirish hamda kutubxona faoliyati samaradorligini oshirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.