BOLALAR NUTQIDA MULOQOT STRATEGIYALARINING PSIXOLINGVISTIK XUSUSIYATLARI. - Ibrohimova Mohinur (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada bolalar nutqida muloqot strategiyalarining psixolingvistik xususiyatlari tahlil qilinadi. Bolalarning nutqiy faoliyati, kommunikativ kompetensiyasining shakllanishi hamda muloqot jarayonida qo‘llanadigan verbal va noverbal strategiyalar o‘rganiladi. Shuningdek, yoshga oid psixologik omillar, kognitiv rivojlanish va til egallash jarayonining muloqot strategiyalariga ta’siri yoritiladi. Tadqiqot natijalari bolalar nutqini rivojlantirish, samarali kommunikativ muhit yaratish va ta’lim jarayonini takomillashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi.