POLIZ EKINLARI EKILADIGAN MAYDONLARDA TUPROQ ZICHLIGINING G‘ALTAKMOLA PARAMETRLARIGA BOG‘LIQLIGI - To‘rayev Shahzod Muyiddin o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada poliz ekinlari yetishtiriladigan maydonlarda tuproq zichligining g‘altakmola parametrlariga bog‘liqligi atroflicha o‘rganiladi. Tuproqning fizik, mexanik xususiyatlari, ayniqsa tuproq zichligining ekinlar o‘sishiga va hosildorlikka ta’siri ilmiy ravishda tahlil qilinadi. G‘altakmola ishchi qismlarining parametrlari orqali tuproq zichligini boshqarish va optimallashtirish usullari yuzasidan ilmiy xulosalar beriladi.