INTERNETDA AXBOROT FAOLIYATINI HUQUQIY TARTIBGA SOLISHDA XALQARO STANDARTLARNI MILLIY QONUNCHILIKKA IMPLEMENTATSIYA QILISH MASALALARI - Muhiddinova Shahrizoda Sharofiddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada internetda axborot faoliyatini huquqiy tartibga solish sohasidagi xalqaro standartlar va ularni O‘zbekiston milliy qonunchiligiga implementatsiya qilish masalalari o‘rganilgan. Tadqiqot BMT, YUNESKO, Yevropa Ittifoqi va Xalqaro Telekommunikatsiya Ittifoqi tomonidan ishlab chiqilgan asosiy hujjatlar tahlili asosida amalga oshirilgan. Implementatsiya jarayonidagi huquqiy, texnik va institutsional muammolar aniqlanib, amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Maqolada O‘zbekiston Respublikasining axborot sohasidagi amaldagi qonunchilik bazasi xalqaro me’yorlar nuqtai nazaridan baholangan va takomillashtirish yo‘nalishlari belgilangan.