YENGIL AVTOMOBIL DVIGATELINING KARBYURATOR TA’MINLASH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH - Abdulhamitov Ibrohim Muhammadolim o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada yengil avtomobillarda qo‘llaniladigan karbyuratorli yonilg‘i ta’minlash tizimining kamchiliklari va ularni bartaraf etish yo‘llari keng qamrovli tahlil qilinadi. Karbyuratorlarning asosiy muammolari sovuq holatda ishga tushirish qiyinligi, yonilg‘ining to‘liq yonmasligi, atrof-muhitga chiqariladigan zararli gazlar miqdorining yuqoriligi, yoqilg‘i sarfining ortishi, turli harorat va bosim sharoitlarida aralashma tarkibining beqarorligi hisoblanadi. Maqolada karbyurator tizimiga elektron boshqaruv elementi, yonilg‘i injektori bilan kombinatsiyalangan gibrid yechim, yonilg‘i bug‘larini qayta tiklash tizimi, diffuzor geometriyasini optimallashtirish, emulsiya sifatini oshirish, sovuq start tizimini avtomatlashtirish, yonilg‘i sarfini cheklash mexanizmi va karbyurator korpusining issiqlik izolyatsiyasi kabi takomillashtirish usullari batafsil yoritilgan.