KORXONANING TO‘LOV QOBILLIYATINI TAHLIL QILISH VA BANKROTLIK XAVFINI OLDINDAN BAHOLASH - Abdujalil Chirmashev Maxammadibroxim o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada korxonaning to‘lov qobiliyati va bankrotlik xavfi masalalari real hayotiy misollar, statistik faktlar va amaliy kuzatuvlar asosida yoritilgan. Maqolada to‘lov qobiliyati nima, u qanday sabablarga ko‘ra pasayishi, bankrotlik oldidan qanday belgilar paydo bo‘lishi, dunyoda va O‘zbekistonda bankrotlik holatlari qanday sodir bo‘lganligi haqida faktlar keltirilgan. Shuningdek, korxonalarning to‘lov qobiliyatini saqlab qolish va bankrotlikning oldini olish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.