RAQAMLI TA’LIM: ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMINING MUHIM OMILI - Yoldoshov Shuhrat O’lmasjon o’g’li; Ibragimova Dildora O'ktamjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli ta’limning mazmun-mohiyati, uning zamonaviy ta’lim tizimidagi o’rni va ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ta’lim jarayonida axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari, raqamli platformalar, elektron ta’lim resurslari hamda masofaviy ta’lim imkoniyatlari tahlil qilingan. Raqamli ta’limning ta’lim sifati va samaradorligini oshirishdagi roli, o’quvchilarning mustaqil ta’lim olish ko’nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati ham ko’rib chiqilgan. Maqolada raqamli ta’limni rivojlantirish istiqbollari va mavjud muammolar yuzasidan fikr-mulohazalar bayon etilgan.