JANUBIY OʻZBEKISTONDA TURKISTON TERMITINING EKOLOGIK-POPULYATSION HOLATI - Karim Eshnazarov; Nodirjon Taganov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Janubiy O‘zbekiston, xususan, Surxondaryo va Qashqadaryo viloyati sharoitida Turkiston termiti (Anacanthotermes turkestanicus Jacobs.)ning ekologik-populyatsion holati tahlil qilingan. Tadqiqot davomida zararkunandaning mintaqa iqlimiga adaptatsiyasi, populyatsiya zichligi, tarqalish areali va yashash muhitlari ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, termitlar populyatsiyasining dinamikasiga ta’sir etuvchi ekologik omillar hamda ularning hududdagi bino va inshootlarga yetkazayotgan zarari darajasi bayon etilgan.