SINTAKTIK USLUBIYAT.GAP BO’LAKLARINING USLUBIY XUSUSIYATLARI.SODDA GAPLARNING USLUBIY XUSUSIYATLARI - Usmonova Xurshida Aybekovna; Abdusalomova Oysha Jo’rabek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.Ushbu maqolada sintaktik uslubiyat, gap bo‘laklarining uslubiy xususiyatlari hamda sodda gaplarning nutqdagi o‘rni yoritilgan. Gap bo‘laklarining fikrni aniq, ta’sirchan va mantiqiy ifodalashdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, sodda gaplarning turli nutq uslublarida qo‘llanish xususiyatlari va ularning kommunikativ vazifalari ko‘rib chiqiladi.