QOʻSHMA GAPNING TAʼRIFI VA TASNIFI. BOGʻLOVCHISIZ QOʻSHMA GAPLAR VA ULARNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Usmonova Xurshida Aybekovna; Ibrohimova Mohinur Ikromjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.Ushbu mavzuda qo‘shma gapning ta’rifi va tasnifi, shuningdek bog‘lovchisiz qo‘shma gaplarning o‘ziga xos xususiyatlari yoritilgan. Qo‘shma gaplar sodda gaplarning ma’no va grammatik jihatdan birikishi natijasida hosil bo‘ladi va bog‘langan, ergashgan hamda bog‘lovchisiz turlarga bo‘linadi. Bog‘lovchisiz qo‘shma gaplarda esa gap qismlari bog‘lovchisiz, faqat mazmun va intonatsiya orqali bog‘lanadi.